Innovative steel
for a better engineered future
print

Var med och skapa Europas främsta stålbolag

Vill du utvecklas med ett ledande europeiskt stålföretag och Nordens största återvinnare av skrot? På Ovako letar vi alltid efter talanger som vill vara med och ta fram framtidens stål tillsammans med oss och våra kunder. Vi är en platt organisation med korta beslutsvägar och stort fokus på säkerhet, utveckling, hållbarhet och kvalité.

Säkerhet först

Säkerhet är Ovakos högsta prioritet, vår vision är att ha noll olyckor och noll arbetsrelaterade sjukdomar. För att lyckas arbetar vi förbyggande och systematiskt med att genomföra skyddsronder, göra våra maskiner säkrare samt säkerställa att riskanalyser görs vid förändringar av verksamheten. Arbetet innebär också att all personal utbildas kontinuerligt i säkerhet och välmående. Din hälsa är livsviktig för oss!

Läs mer om hur vi jobbar med säkerhet och hälsa

Våra kärnvärden

Vi sätter stort värde på att ständigt prestera bättre – i vårt eget dagliga arbete och för våra kunders bästa. För att inspirera kommande och befintliga medarbetare har vi tagit fram tre värderingar som definierar Ovako-andan. Dessa är nytänkande, ansvarsfull och kunnig.

Läs mer om våra kärnvärden

Hållbarhet

Ett av stålets fantastiska egenskaper är att det går att återanvända, gång på gång, utan att tappa i kvalité. Hela Ovakos produktion baseras på skrot, vilket innebär att ingen ny järnmalm behöver brytas. Tillverkningen genererar dessutom en mindre mängd koldioxidutsläpp än den järnmalmsbaserade. Produktionen är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, men är långt ifrån den enda. Ovakos mål är att arbeta på ett hållbart sätt i alla dimensioner. Det omfattar såväl kvalitet och kundrelationer som medarbetare, säkerhet och miljö.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet

Forskning och utveckling

Som ledande europeisk producent av komponentstål är utveckling av nya och befintliga produkter essentiellt för Ovako. Särskilt viktiga är våra satsningar inom framtidsteknik och miljöeffektiva lösningar samt att kontinuerligt framställa effektivare produkter utan högre kostnad för kunderna. I arbetet behöver vi skarpa hjärnor med ambitioner att skapa morgondagens stål. Är du en av dem? Kolla i så fall in vår R&D-avdelning.

Kvalitet

För att kunna leverera produkter i världsklass räcker det inte att erbjuda hög servicekvalitet, leveranssäkerhet och avancerad applikationsutveckling – vi vill även vara mästare på hög kvalité. Ovako tillämpar därför kvalitetsledningssystem på samtliga processer, som är certifierade enligt ISO 9001.

Läs mer om hur vi arbetar med kvalitet

________________

Lediga jobb

2018-09-18 Automationselektriker till elunderhållet i valsverket Smedjebacken Ovako Bar AB i Smedjebacken söker elektriker till elunderhåll. I befattningen kommer du att jobba både självständigt och i grupp, tillsammans med... 2018-09-18 Product Line Manager – Non-Metallic Products Join an exciting journey with the team that sells the best and cleanest steel in the world, creating important value to Ovako´s customers to their... 2018-09-18 Maskinbearbetare till Mekaniska Verkstaden Ovako Bar AB söker en Maskinbearbetare till Mekaniska Verkstaden. Arbetet innefattar bland annat: • Tillverkning av reservdelar enligt skiss eller... 2018-09-18 Hydrauliker Om tjänsten Vi behöver nu förstärka vår personalstyrka på hydraulikverkstan. Du och dina kommande kollegor arbetar med underhåll och utveckling av... 2018-09-18 Elsamordnare sökes till Ovako i Hofors Om tjänsten Underhållsorganisationen kommer att förstärkas med ytterligare 2 elsamordnare/med ansvarsområde Stålverk respektive Valsverk. Som...

Lediga jobb

Är du intresserad av att jobba på Ovako? Se alla våra lediga jobb här.