Innovative steel
for a better engineered future
print

Konstruktionsstål för krävande applikationer

Ovako har lång och gedigen erfarenhet som leverantör av stål till olika krävande användningsområden – allt från lantbruksmaskiner till kullager för vindkraftverk.

Lantbruksmaskiner

Ovako levererar borstål till jordbruksmaskiner, exempelvis plogar, och andra produkter med krav på hög slitstyrka.
Läs mer »

Motorer och drivlinor

Produktfamiljen OvaX är speciellt framtagen för motorsport. Genom en kombination av hög renhet och hållfasthet uppnås den bästa möjliga prestandan vid högt effektutnyttjande.
Läs mer »

Kullager

Ett kullager konstrueras för extrem hållfasthet. Ovako levererar ultrarent konstruktionsstål till flera av de största kullagertillverkarna i världen.
Läs mer »

Lätta och tunga fordon

Ovako uppfyller kravet på allt mindre och lättare komponenter som samtidigt uppfyller både kostnads- och prestationskrav.
Läs mer »

Verkstadsindustri

Våra stålservicecenter backas upp av en duktig säljkår som förstår kundens behov. Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa produkter.
Läs mer »

Hydraulik

En högkvalitativ legering är en nyckelfaktor för lång livslängd på hydrauliska komponenter. Ovakos Cromax® och Nikrom™ används till kolvstänger, kolvar och öglor för hydraulcylindrar.
Läs mer »

Gruv- och anläggningsindustri

Bergborrsutrustning kräver ett segt stål som klarar extrema påfrestningar. Ovako har lång erfarenhet inom denna nisch och kan leverera produkter med överlägsen slitstyrka.
Läs mer »

Olja och Gas

Kunder inom olja och gas runt om i världen litar på att Ovako levererar när det behövs. Vårt stål är testat i några av de tuffaste miljöer som existerar.
Läs mer »

Järnväg

Ovako levererar stål till järnvägsclips. Det ställs hårda krav på stålets egenskaper för att hålla rälsen på plats.

Vindkraft

Renheten i Ovakos stål matchar kraven för bland annat växellådor och fästen i vindturbiner. En lång livslängd hos materialet är nödvändigt för att minska underhållskostnaderna.
Läs mer »

Produktfilmer

Go for the wind

Video: Go for the wind

Go for the transmission

Go for the mining

Go for the offshore